středa 24. dubna 2024 Jiří

Dnes v brzkých ranních hodinách hořelo v Prostějově. Při požáru došlo ke zranění tři osob

Několik minut po půlnoci přijalo středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje informaci o požáru bytu v Prostějově na ulici Tylova. Celkem tři osoby se nadýchaly nebezpečných zplodin, které vznikly hořením. Záchranáři je museli převést do nemocnice.

Hasiči se o požáru dozvěděli ve čtvrtek 29. prosince 2016 v 0:42 hodin. „Na místo vyjeli profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní hasiči z Prostějova - Vrahovic a Prostějova - Žešova. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří v jednom z bytů v sedmém patře bytového domu. Plameny zasáhly věci v obývacím pokoji a to křeslo a stolek. Hasiči je uhasili během několika minut, v průběhu likvidačních prací byt odvětrali a zkontrolovali sousední bytové jednotky,“ oznámila mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Na místě následně nalezeny celkem tři osoby intoxikované zplodinami hoření při evakuaci, jednalo se o dvě starší ženy s následky vážnějšího stavu zranění a muže středního věku," uvedl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. "Evakuována byla pětasedmdesátiletá obyvatelka bytu, ve kterém hořelo a dvaaosmdesátiletá obyvatelka bytu pod požárem. Dalším ze zraněných byl i zasahující policista, který se kouřových zplodin nadýchal při evakuaci osob," uvedl mluvčí policie František Kořínek. "Po komplexní prohlídce, ošetření včetně aplikace medicinální kyslíku a zajištění byli pacienti přepraveni k navazující péči do nemocnice v Prostějově,“ dodal Zdeněk Hošák. 

Výše škody byla předběžně vyčíslena na 300.000 Kč, příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala Hacsiková. 

Autoři | Foto HZS OK | Zdroj ZZS OK, HZS OK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.