pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Jednově na Prostějovsku se v kanalizaci objevila červená chemikálie

Dnes po jedenácté hodině se v obci Jednov objevila neznámá červená chemikálie, která protékala místní kanalizací. Na místo nejdříve přijeli profesionální hasiči z Konice a dobrovolní hasiči z Jednova.  Velitel zásahu poté přivolal prostějovské a olomoucké hasiče se speciálním přístrojem, který jim pomohl určit látku. Na místo byli přivoláni také pracovníci životního prostředí.

"Z preventivních důvodů hasiči uzavřeli místní studánku. Policie pátrala po původci zdroje, kterého objevila mezi místními obyvateli. Jeden z nich čistil sud od mořidla na obilí a látku spláchl do kanalizace. Podle dostupných informací by látka neměla být nebezpečná životnímu prostředí, přesto podrobnosti zjišťujeme," řekla tisková mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

"Policisté na místě provedli šetření a zjistili, že jeden z místních občanů vyplachoval vodou 1000 litrový plastový sud, ve kterém se nacházely, dle jeho výpovědi, asi 3 litry mořidla na obilí. Znečištěnou vodu pak vypouštěl do kanálu," dodala Hacsiková. Zjistilo se, že se nejedná zdraví škodlivou látku, nebo o chemikálii, která by poškozovala životní prostředí.

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky chemikálie, kanalizace, prostějovsko, znečištění, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.