pátek 26. dubna 2024 Oto

V Prostějově srazil dnes ráno vlak člověka, provoz na trati už je obnoven

Osobní vlak dnes ráno u hlavního nádraží v Prostějově srazil a zranil mladého muže. Železniční provoz přes tamní hlavní nádraží byl ráno kvůli nehodě necelou hodinu přerušen a vlaky nejezdily ani na regionální železniční trati do Dzbelu. Provoz vlaků je už obnoven, řekl dnes mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Okolnosti srážky člověka vlakem vyšetřuje policie.

Nehoda se stala kolem 05:30 v úseku mezi prostějovským hlavním a místním nádražím. „Došlo tam ke střetu osobního vlaku s osobou v prostoru veřejnosti nepřístupném. Podle informací, které mám k dispozici, muž mimořádnou událost přežil a má zraněnou nohu," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Mezi stanicemi Dzbel a Prostějov-hlavní nádraží byla časně ráno kvůli nehodě zavedena náhradní autobusová doprava. Vlaky na trase Olomouc-hlavní nádraží - Nezamyslice pak jezdily odklonem přes Přerov. „Na hlavní trati byl provoz obnoven v 6:20 a na trati do Dzbelu v 07:10," uvedl Šťáhlavský, podle kterého vlaky začnou postupně jezdit podle jízdního řádu.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky doprava, vlak, úraz, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.