čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Řidič přejel do protisměru a naboural do auta mladé ženy, která byla s vážným zraněním převezena do nemocnice

U vážné dopravní nehody včera večer zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Došlo k ní na silnici v úseku obchvatu obce Zvole.

Třiapadesátiletý řidič s autem značky Renault Master, jel ve směru na Zábřeh. Z prozatím přesně nezjištěných příčin přejel do protisměrné části silnice, kde se čelně střetl s protijedoucím autem Škoda Octavia. Za jeho volantem seděla mladá řidička, která při střetu utrpěla vážná zranění.


Po prvotním ošetření byla zdravotnickou záchrannou službou převezena k ošetření do Fakultní nemocnice v Olomouci. Řidič dodávkového vozidla se na místě podrobil orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídil pod vlivem alkoholu. U zraněné řidičky byl nařízen odběr krve ve zdravotnickém zařízení. Škoda na zúčastněných vozidlech byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun. Z důvodu prováděného šetření byla silnice v místě dopravní nehody v obou směrech uzavřena. K plnému obnovení provozu došlo krátce po jedenácté hodině večer. Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, jsou předmětem dalšího šetření,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky Zvole, doprava, nehoda, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.