středa 24. dubna 2024 Jiří

FOTO: Děti řidiče odměnily i pokáraly v rámci dopravní bezpečnostní akce Mikuláš nebo čert

S poněkud netradiční silniční kontrolou se včera odpoledne setkali řidiči v Šumperku. Na dodržování pravidel silničního provozu tam dohlížely s policisty i děti ze šumperské Scholy Vivy.

Řidiči byli nejprve podrobeni základní kontrole, kterou provedli policisté a ti je poté předali dětem přestrojeným za čerty, Mikuláše a anděly. Děti vzorným řidičům poděkovaly a těm, kteří se dopustili drobných prohřešků, vyčinily.

Řidiči, kteří měli vše v pořádku, dostali od dětí čokoládovou figurku Mikuláše a malý dárek, který děti vyrobily. Hříšníci se museli spokojit s figurkou čerta. Dříve než však řidiči figurku dostali, museli dětem zarecitovat básničku nebo zazpívat písničku. Ve většině případů byly reakce řidičů kladné a jejich překvapené pohledy postupně přešly v úsměv a dobrou náladu. Někteří marně z mysli lovili texty písniček a básniček.

Tuto dopravně preventivní akci každoročně pořádá územní odbor Policie České republiky Šumperk, ve spolupráci s Generali Pojišťovnou a.s. V letošním roce náš tým dopravní prevence posílil také krajský koordinátor Besip Ing. Miroslav Charouz. Cílem této akce bylo seznámit děti s prací dopravní policie a názorně jim ukázat, co je v chování účastníků silničního provozu správné, a čeho by se naopak měly vyvarovat. Dílčím cílem pak bylo preventivní působení na samotné řidiče,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, akce, anděl, čert, Mikuláš, bezpečnost

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.