čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Muž chtěl přes internet koupit hifi věž. Podvodníkovi poslal 106 tisíc

O 106 tisíc korun přišel třiačtyřicetiletý muž ze Zábřežska, když byl oklamán internetovým podvodníkem. Začátkem května si muž na internetu vyhlédl hifi zařízení značky Parasound za 1 tisíc euro. Prodávající požadoval navíc poplatek 120 euro za dopravu do České republiky.

Kupující muž s podmínkami i cenou souhlasil a částku zaslal na uvedený účet. Následující den po odeslání peněz se poškozený muž domluvil s prodejcem na dalším nákupu, a to hifi zařízení značky Boulder za 3 tisíce euro. Prodávající měl obě zařízení poslat najednou, jakmile bude i druhá částka připsána na jeho účet.

Po pár dnech prodejce kontaktoval poškozeného s požadavkem na platbu částky 1250 euro za celní poplatek. „Tuto částku poškozený již nezaplatil a napsal prodejci, že chce odstoupit od smlouvy a vrátit všechny peníze zpět na svůj účet. K tomu však nedošlo. Neznámý pachatel odepsal, že má nemocnou dceru a peníze potřebuje na její léčbu. Neznámý pachatel tak podvodným jednáním připravil třiačtyřicetiletého muže o 106 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto Pixabay.com

Štítky hifi, internet, podvodník, Šumpersko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.