pátek 29. března 2024 Taťána

Během předchozího půl roku zemřelo na silnicích v Olomouckém kraji patnáct lidí

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo za první pololetí letošního roku při dopravních nehodách patnáct lidí. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je to o jednu oběť více.

V Olomouckém kraji za půl roku došlo k 2593 dopravním nehodám

Výrazněji se však zvýšil počet dopravních nehod, policisté jich za prvních šest měsíců tohoto roku zaznamenali 2593, řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Policejní statistiky obětí dopravních nehod narůstají většinou o prázdninách. Od začátku července zemřeli již další dva lidé, řidič nákladního auta a motorkář.

„V Olomouckém kraji jsme zaznamenali od ledna do června letošního roku 2593 dopravních nehod, což je nárůst o 149 nehod. Usmrcených osob bylo 15, což je o jednu více než za stejné období loňského roku. Těžce zraněných bylo 51, což je nárůst o 17 osob," uvedl Hejtman. Poklesl naopak počet lehce zraněných při nehodách, a to o 92 lidí na 606.

Nejtragičtější byla srážka dvou aut u obce Kokory

Mezi nejtragičtější letošní nehody se zařadil čelní střet dvou osobních aut u obce Kokory na Přerovsku, při kterém na začátku června zemřeli řidiči obou vozidel. Dva spolucestující byli zraněni, z toho jeden těžce a do nemocnice ho přepravil vrtulník. Dvě oběti měla také březnová nehoda osobního auta v Jeseníku, který čelně narazil do stromu.

Nehoda s největším počtem zraněných se odehrála v první polovině června na D35 u Litovle na Olomoucku, kde do odstaveného kamionu naboural autobus s malými fotbalisty. Zranilo se 18 lidí, šlo převážně o lehká zranění. Okolnosti nehody se stále vyšetřují.

Další oběti nehod zaznamenali policisté již i ve statistikách tohoto měsíce, poslední byl osmnáctiletý řidič motocyklu, který minulý týden zemřel po srážce s osobním automobilem mezi obcemi Rozstání a Otinoves na Prostějovsku. První červencový den zemřel třiatřicetiletý řidič nákladního auta, který sjel mimo dálnici D35 v katastru Dolního Újezdu na Přerovsku.

V Olomouckém kraji zemřelo na silnicích za celý loňský rok 35 lidí. Je to v meziročním srovnání o 11 obětí více. Zvýšil se i počet nehod, a to o devět desítek na 5251, což bylo nejvyšší číslo od vzniku kraje, tedy od roku 2000. Nejtragičtějším měsícem byl loni červenec se sedmi mrtvými. Nejvíce se na tom podepsala nehoda u Bělkovic - Lašťan na Olomoucku se čtyřmi mrtvými, z toho byly dvě děti.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky smrt, doprava, silnice, policie, úmrtí, nehody, Olomoucký kraj, statistika

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.