pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilý mladík vjel rychle do zatáčky a havaroval do stromu. Navíc usedl za volant bez řidičáku

Jednadvacetiletý mladík je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V sobotu hodinu po půlnoci havaroval řidič se svým autem Audi. K nehodě došlo mezi obcemi Pobučí a Jestřebí. Muž při průjezdu táhlou levotočivou zatáčkou v mírném stoupání nejspíš neodhadl rychlost jízdy a vyjel vpravo mimo silnici. Tam narazil do stromu. Po nárazu se auto přetočilo na střechu. Řidič i spolujezdec vyvázli bez zranění a po havárii se vydali do Pobučí pro pomoc.

Policisté vyzvali řidiče k podrobení dechové zkoušky a orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Test na drogy byl negativní, ale při dechových zkouškách policisté opakovaně naměřili téměř dvě promile alkoholu v dechu.

Během kontroly navíc zjistili, že má řidič až do poloviny prosince letošního roku uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Škoda způsobená při havárii byla předběžně vyčíslena na 85 tisíc korun. Veškeré okolnosti a souvislosti, za kterých k této havárii došlo, policisté nadále prověřují,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, Jestřebí, policie

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.