pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilý mladík bez řidičáku havaroval a poté se vloupal do skladu pro pneumatiky

Dva mladíky ve věku devatenáct a třiadvacet let zadrželi zábřežští policisté ihned poté, co se v obci Lukavice vloupali do oploceného areálu skladu.

Odtud pak ukradli tři disky s pneumatikami a propan-butanovou láhev s plastovým kanystrem. Jejich počínání si všimli občané, kteří zalarmovali policisty. Ti pak zloděje zastihli u výjezdu z obce, kde se pokoušeli vyměnit poškozenou pneumatiku na Škodě Octavii. 

Vozidlo bylo v pravé přední částí na zvedáku a vedle něj ležel poškozený disk s roztrženou pneumatikou, ale také náhradní kolo. Při tomto pohledu bylo policistům zřejmé, na co mladíci odcizené pneumatiky potřebovali a ti museli s pravdou ven. Starší z mužů policistům následně přiznal, že v Bohuslavicích nezvládl řízení, narazil do vyvýšeného obrubníku a přitom na Octavii poškodil obě kola na pravé straně,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Muž však na místě nehody nezastavil a pokračoval v jízdě do Lukavice, kde chtěl kolo vyměnit. Zjistil však, že má na rezervním kole vyfouknutou pneumatiku a situaci bude muset řešit jiným způsobem.

Během šetření policisté zjistili, že řidič jeví známky podnapilosti, a tak ho vyzvali k dechové zkoušce. Ta naměřila 2,5 promile alkoholu. 

Pokud by respektoval trestní příkaz a navazující rozsudek šumperského okresního soudu, kterým mu byl uložen, mimo jiné, trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, vozidlo by řídil nejdříve koncem roku 2024. Oba mladíci si již vyslechli sdělení podezření ze spáchání trestného činu krádež. Třiadvacetiletý mladík je navíc podezřelý také z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za uvedené trestné činy mu tak v případě prokázání viny a odsouzení hrozí, mimo jiné, až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky Bohuslavice, doprava, nehoda, havárie, pneumatiky, policie, sklad, disky, vloupání, krádež

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.