čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

FOTO: Dvacetiletý podnapilý řidič naboural do kovového zábradlí. Poničil dopravní značení a zaparkovaný vůz

Ve středu v noci řešili policisté, hasiči i záchranáři dopravní nehodu osobního auta v Hrabišíně. Dvacetiletý řidič projížděl obcí směrem do Nového Malína. V levotočivé zatáčce podcenil rychlost jízdy, s vozidlem vyjel vpravo na vyvýšený obrubník a poté vozidlem narazil do kovového zábradlí, které nárazem odhodil přes chodník a poškodil jím dopravní značku a také vozidlo značky Peugeot, které jeho majitel parkoval před domem. To sdělila policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

U řidiče, který se svým vozem havaroval, bylo dechovou zkouškou prokázáno požití alkoholu. „Nehoda se neobešla bez zranění. S podezřením na lehká zranění přepravili záchranáři do nemocnice dva z jeho spolujezdců. Řidič, který při dechových zkouškách opakovaně nadýchal hodnoty lehce přes jedno promile alkoholu v dechu, přiznal, že během večera vypil čtyři piva," upřesnila Vybíhalová.

Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Celkovou škodu vyčíslili policisté na dvěstě tisíc korun. 

Případ je navíc šetřen také pro neoprávněné užívání cizí věci. „V souvislosti s touto dopravní nehodou prověřují policisté také okolnosti dalšího protiprávního jednání. Při dokumentaci veškerých okolností nehody totiž vyšlo najevo, že si měl vůz bez svolení svých rodičů „vypůjčit“, jeden ze spolujezdců a jeho řízení svěřit právě podnapilému kamarádovi," dodala Vybíhalová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doprava, Šumpersko, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.