čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Nedělní požár domu nepřežil jeden z jeho obyvatel

Hasiči v neděli 17. ledna likvidovali požár rodinného domu v Lošticích na Šumpersku. V budově se nacházely dvě osoby, jednu hasiči nalezli v hořícím a silně zakouřeném pokoji, vynesli ji a zahájili neodkladnou předlékařskou péči. Poté ji předali záchranářům, uvedla dnes na twitteru mluvčí hasičů Lucie Balážová. Mluvčí zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Urbanová řekla, že šlo o muže středního věku, kterého se však nepodařilo zachránit.

Muž byl podle Urbanové nalezen v bezvědomí, hasiči a poté záchranáři jej resuscitovali, přivolán byl vrtulník. „Muž měl těžké inhalační trauma a mnohočetné popáleniny těla," uvedla Urbanová. Záchranářům se podařilo muže zajistit, byl napojen na umělou plicní ventilaci, při nakládání však měl další srdeční zástavu a již se ho nepodařilo oživit.

Hasiči uhasili požár v prvním patře objektu, vyhledali skrytá ohniska ve střešní konstrukci, dohasili je a prostor odvětrali. Druhá osoba byla z domu vyvedena před příjezdem hasičů.

„Příčinu vyšetřujeme ve spolupráci s policií. Škodu předběžně odhadujeme na více než půl milionu korun," uvedla Balážová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky ČR, požár, zranění, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.