středa 24. dubna 2024 Jiří

Lékařka ordinovala s dvěma promile, později téhož dne ji ještě chytili opilou při řízení auta

Ve středu 27. září prověřovali policisté na základě podnětu v malé obci na Zábřežsku, zda-li tamní lékařka ordinuje opilá. To se potvrdilo. K tomu byla ještě lékařka přistižena později téhož dne při řízení auta pod vlivem alkoholu.

Policisté lékařku přímo v ordinaci vyzvali k podrobení se dechové zkoušce, kterou naměřili 2,16 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška pak naměřila hodnotu 2,05 promile alkoholu v dechu. „S naměřenými hodnotami lékařka souhlasila a ke své míře ovlivnění alkoholickými nápoji uvedla, že předchozího dne do jedenácté hodiny večerní vypila blíže neupřesněné množství vína a tvrdého alkoholu," řekla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Ještě téhož dne policejní hlídka zastavila a kontrolovala řidičku osobního auta. Ukázalo se, že jde o stejnou osobu. Lékařka se podrobila dechové zkoušce, která naměřila něco pod dvě promile alkoholu v dechu. „Lékařka s naměřenými hodnotami souhlasila a nežádala lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Policisté řidičce na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu," řekla Vybíhalová.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který může být dle trestního zákoníku uložen trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Štítky lékař, alkohol, Zábřeh, alkohol za volantem, řidič, kontrola, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.