sobota 20. dubna 2024 Marcela

Po dálnici jel v kamionu opilý řidič. Policisté mu naměřili 2,5 promile v dechu

Muž zaregistroval a nahlásil podivně jedoucí kamion, který kličkoval po silnici a měnil rychlost. Když policisté vozidlo zastavili, naměřili jeho řidiči 2,5 promile alkoholu v dechu. Podnapilému řidiči hrozí vězení nebo zákaz činnosti.

Ve středu 13. prosince po dvaadvacáté hodině oznámil policistům řidič jedoucí po dálnici D 35 ve směru z Olomouce na Mohelnici, že má podezření na podnapilého řidiče kamionu. To vyvodil z chaotické a nebezpečné jízdy nákladního vozidla kdy řidič neustále najížděl do levého jízdního pruhu a měnil rychlost jízdy.

Tento nákladní vůz značky Scania proto policisté zastavili, a to na silici I. třídy č. 35 v blízkosti obce Studená Loučka. Ve vozidle seděl muž ve věku 46 let a při podrobení dechové zkoušce mu byla naměřena hodnota 2,5 promile alkoholu v dechu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu 2,38 promile. Podnapilého řidiče policisté zadrželi a po provedeném lékařském vyšetření umístili v policejní cele.

Policie zahájila trestní řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči za něj hrozí trest odnětí svobody na jeden rok, pokuta nebo zákaz činnosti.

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky doprava, dálnice, nákladni automobil, alkohol, Policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.