sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO/VIDEO: Silnice mezi Olomoucí a Chomoutovem je průjezdná, oprava stála 15 milionů

Ve středu krátce po jedenácté hodině dopolední byla slavnostně otevřena silnice II/446 mezi Olomoucí a Chomoutovem. Uzavírka měla původně trvat až do 7. prosince. Otevřena byla také silnice u Benkova. Následující pátek se šoférům otevře také další nová cesta mezi Zábřehem a Nemilí.

Rekonstrukce silnice mezi Olomoucí a Chomoutovem stála 15 milionů korun a cestáři ji zvládli opravit s předstihem. Nový asfalt čeká řidiče také u Benkova na Uničovsku. Původní cesta tam byla poseta bezpočtem výmolů. Jízda do sousedních Střelic je teď pro motoristy pohodlnější.

„Stav vozovek se dlouhá léta moc neřešil a trpěly tím hlavně komunikace nižších tříd. Nemůžeme samozřejmě opravit všechno naráz. Začali jsme tam, kde byla situace nejkritičtější a postupně budeme spravovat další silnice,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

PSALI JSME: Uzavřela se silnice Chomoutov – Lazce. Řidiči objížďku přes Litovel ignorují, jezdí přes Horku nad Moravou

„Čerstvě opravený úsek mezi Zábřehem a Nemilí bude v provozu od pátku 23. listopadu. Délka opravené silnice je 2,3 kilometru,“ dodal náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Foto Jindřich Karas

Štítky doprava, silnice, Chomoutov, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.