pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO/VIDEO: Haly, které dnes ráno zachvátil ničivý požár, půjdou k zemi

Hasiči dnes likvidovali v Přerově rozsáhlý požár skladovacích a komerčních hal, který doprovázely silné exploze. Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinu na místě zjišťují vyšetřovatelé. Kvůli jejich bezpečnosti hasiči s pomocí těžké techniky ale zbourají část vyhořelých a nestabilních hal. Řekl to mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák. Odhadovaná škoda činí deset milionů korun.

„Ráno na místo dorazil tým vyšetřovatelů hasičského záchranného sboru. Zjistil, že je konstrukce střechy nestabilní a nelze se pod ní bezpečně pohybovat. Jeho členové proto rozhodli, že dojde k odstranění nebezpečných částí střechy těžkou technikou, aby to vyšetřovatele nezasypalo," uvedl Hošák.

K požáru hal v ulici 9. května vyjížděli hasiči krátce před 04:00. Na místě zasahovalo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů, vyhlášen byl druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu.

VIDEO: Hasiči v sobotu ráno likvidovali rozsáhlý požár. Škody jsou vyčísleny na deset milionů korun

Podle Hošáka hořela především hala o rozměrech zhruba 50 krát 20 metrů. „Objekt byl celý v plamenech. Požár částečně zasáhl i další haly, kde se nám jej ale podařilo lokalizovat velmi rychle," řekl Hošák. Zplodiny hoření podle něj neznamenaly pro obyvatele města výrazné nebezpečí.

Po příjezdu hasičů se z hořící haly ozývaly silné exploze. Kvůli výbuchům a narušené statice objektu hasily jednotky požár zvenčí s využitím dýchací a výškové techniky. Hasiči požár zlikvidovali v dopoledních hodinách a po kontrole požářiště termokamerou haly předali majitelům.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, požár, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.