středa 15. května 2024 Žofie

Silný vítr shazoval střešní krytiny a komplikoval dopravu. Hasiči museli zasahovat už od ranních hodin

Během včerejška se na většinovém území České republiky objevoval silný vítr, který působil škody v důsledku spadaných stromů, nebo střešních krytin. Olomoučtí hasiči už od dopoledne zasahovali na několika místech, která byla vlivem povětrnostních podmínek riziková.

Olomoucké Operační středisko Městské policie včera evidovalo zvýšený počet oznámení v souvislosti se silným větrem, který během včerejška nepokoušel jen území Olomouckého kraje, ale téměř celé České republiky. Podle slov policejního mluvčího Petra Čunderleho, bylo už před polednem nutné usměrňovat dopravu na křižovatce ulic Litovelská a tř. Svornosti, kde probíhalo zajišťování střešní plechové krytiny na jednom z domů. 

V Rokycanově ulici na střeše panelového domu poletovala plachta, která kryla stavební materiál. Díky ženě, která potenciální nebezpečí pádu materiálu oznámila, se podařilo zkontaktovat pracovníky příslušné firmy, kteří stavební materiál zajistili.  

„Poslední oznámení řešila hlídka na ulici Foerstrova, kde došlo k vychýlení semaforu o zhruba 1,5 metru z jeho osy. Přes operační středisko byly vyrozuměny Technické služby města Olomouce, které přislíbily následnou kontrolu a opravu,“ dodává policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky vítr, počasí, hasiči, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.