pátek 3. května 2024 Alexej

FOTO: Olomoucký bazén zůstává zavřený. Hasiče silný vítr zaměstnával i včera

Také včera zaměstnávaly profesionální a dobrovolné hasiče následky silného větru v Olomouckém kraji, včera kolem sedmé hodiny večerní evidovali téměř padesátku zmiňovaných událostí.

Opět drtivou většinou jsou popadané stromy na komunikacích a veřejném prostranství. Do statistik před osmnáctou hodinou hasiči přičetli za včerejší den 41 výjezdů kvůli spadlým stromům, z toho 11krát v okrese Olomouc, 3krát v okrese Prostějov, 11krát v okrese Přerov, 12krát v okrese Šumperk, 3krát na Jesenicku a v posledním případě do součtu zásahů jeden ve Zlínském kraji. 

Hasiči odstraňovali například strom z dálnice v úseku poblíž obce Mladeč – Nové Zámky, ve Starém Městě Chrastice na Šumpersku spadl strom do kolejiště přímo na zastávce. Podobnou situaci na železnici řešili hasiči v Hlubočkách a mezikrajskou pomocí v Zubří. V Olomouci na ulici Dělnická po pádu stromu došlo k poškození plotu místní mateřské školky. V Lipině zajišťovala jednotka ze stanice Šternberk poškozený sloup elektrického vedení, o několik metrů výše pak v serpentýnách „Ecce Homo“ spadené stromy na silnici.

Silný vítr poškodil střechu plaveckého bazénu

Silný vítr ve středu 5. února poškodil také krytinu střechy Plaveckého stadionu v Olomouci. Krytý bazén a sauna jsou proto uzavřené, dětské Aquacentrum Delfínek zůstává v provozu. Bazén by měl být veřejnosti znovu otevřen po provizorní opravě střechy nejpozději v pondělí.

K utržení krytiny na severní, návětrné straně střechy došlo ve středu v odpoledních hodinách vlivem silných poryvů větru. Uvolněnou krytinu následně zajistili profesionální hasiči. Nyní už probíhá prozatímní oprava a upevnění krytiny, současně se připravuje celková oprava střechy, kterou už vloni poškodilo krupobití.

Ve čtvrtek 6. února dopoledne na místě proběhla schůzka za účasti zástupců společnosti Olterm, radnice a stavebních techniků. „Ověřili jsme stav střechy, situace je momentálně pod kontrolou. Provozovatel ji řeší tak, aby mohl být co nejdříve obnoven provoz a současně samozřejmě zajištěna bezpečnost návštěvníků,“ uvedl náměstek primátora Matouš Pelikán.

Podle dnešní dohody bude plavecký stadion uzavřený pravděpodobně do konce tohoto týdne. Pro aktuální informace o obnovení provozu sledujte informace na TĚCHTO webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky vítr, hasiči, Olomoucko, stromy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.