neděle 5. května 2024 Klaudie

FOTO/VIDEO: Na Olomoucku hoří dřevozpracující provoz, škoda jde do milionů

Škodu za více než osm milionů korun způsobil noční požár provozu na zpracování dřeva v obci Suchonice na Olomoucku. Plameny zachvátily velkou plochu a zničily desítky tun uskladněné dřevní hmoty i část technologie.

Na místě zasahují desítky hasičů. Při požáru zatím nebyl nikdo zraněn, příčina se bude vyšetřovat. Řekl to dnes mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Požár v provozu na výrobu dřevní štěpky v Suchonicích byl hasičům nahlášen krátce po druhé hodině. Plameny zasáhly plochu zhruba 50 krát 20 metrů a desítky tun materiálu. Hořel i štěpkovací stroj.

Zásah hasičům podle Hošáka komplikuje silný vítr. "Dalším nepříznivým faktorem je intenzivní žár při hoření i pokles tlaku v hydrantovém soustavě," uvedl Hošák. Vodu k zásahu vozí cisterny. Hasiči v noci ochlazovali zasaženou technologii, stroje i vyvážecí techniku.

Hasiči budou v areálu provozu zasahovat ještě několik hodin, aby dohlédli na bezpečné vyhoření zbytku paliva. "V tuto chvíli je vyhořelá část odhadována na dvě třetiny skladovaného paliva," podotkl Hošák.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, požár, dřevo, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.