sobota 4. května 2024 Květoslav

Hasiči bojují s požárem haly se slámou, škoda je téměř dva miliony korun

Škodu 1,7 milionu korun způsobil v noci na dnešek rozsáhlý požár skladovací haly v areálu bývalé Hedvy v Zábřehu na Šumpersku. V hale byly uskladněny balíky slámy. Oheň zasáhl celou konstrukci, část haly se zřítila. Na místo se sjelo šest jednotek hasičů. Hasiči budou na místě zasahovat také v sobotu, řekla dnes jejich mluvčí Lucie Balážová. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

K požáru haly o velikosti 40krát 20 metrů hasiči vyjeli ve 22:30. Balíky slámy v ní byly uskladněny až po střechu, oheň zasáhl celou halu. "Hasiči neprodleně zahájili hasební práce a zároveň ochlazovali přilehlou budovu a okolí. Během necelé půl hodiny od oznámení dostaly jednotky požár pod kontrolu a zabránily jeho šíření," uvedla mluvčí.

Náročný zásah komplikoval fakt, že objekt prohořel až na konstrukci, a hrozilo, že se některá z jeho částí zřítí, což se během noci potvrdilo. Dovnitř stavby se zbortila část střechy i jedna z obvodových zdí. "Kvůli složité dopravě vody byly na místo povolány během noci další dvě jednotky. Hasiči zřídili dvě stanoviště. Vodu čerpali plovoucími čerpadly z místní řeky. Jako druhý zdroj využili hydrantovou síť. Vodu dopravovali k zásahu kyvadlově," doplnila mluvčí.

Hasiči na místě zasahovali celý den, pokračují dohašovací práce, které budou pokračovat i během soboty. Během noci budou na požářiště dohlížet a v sobotu ráno se opět pustí do práce. "V sobotu se zapojí i nakladač. Ten bude rozhrnovat vyhořelý materiál a vyvážet jej na asfaltovou plochu v areálu, hasiči jej pak budou ještě prolévat vodou a dohašovat," doplnila dnes vpodvečer mluvčí hasičů. Příčinu požáru zjišťují ve spolupráci s policií.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, požár, Zábřeh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.