neděle 5. května 2024 Klaudie

Pohřešovaná žena z Oskavy stále nebyla nalezena, pátrat se po ní bude zase dnes

Pátrání po čtyřiasedmdesátileté ženě z Oskavy na Šumpersku, pod níž se utrhl břeh rozvodněného potoka, bylo dnes ukončeno. Seniorka se nenašla, hledat ji budou policisté i hasiči znovu od úterního rána, řekla ČTK mluvčí policie Lenka Vanková. Bleskové povodně, které zasáhly v noci na dnešek oblast Uničova a Šumperska, tak mají dosud jednu oběť, osmačtyřicetiletou ženu z Šumvaldu.

"Pátrání po pohřešované ženě bylo nyní ukončeno s negativním výsledkem. Paní se nenašla, budeme pokračovat v úterý ráno. Pokud to dovolí letové podmínky, pátrání bude pokračovat opět i za pomoci vrtulníku," uvedla policejní mluvčí.

Okolnosti smrti dosud jediné oběti lokálních záplav nechce zatím policie upřesnit, policisté pouze uvedli, že pochází z Uničovska. Podle informací ČTK pochází oběť z místní části Šumvaldu Břevence, potvrdili to i místní obyvatelé. Problémy tam zapříčinily kmeny stromů z lesa, lidem narážely do domů a zatarasily i koryta. "S ohledem na rodinu to nebudeme potvrzovat. Šlo o osmačtyřicetiletou ženu, zemřela v souvislosti s povodněmi," dodala Vanková.

Podle krajského ředitele hasičů Karla Koláříka lidem z postižených obcí pomáhá od nedělní noci v terénu psycholog hasičů. "Působí zde i členové našeho posttraumatického intervenčního týmu, kteří poskytují péči postiženým osobám," řekl dnes novinářům šéf hasičů.

Pomáhají i další organizace. "Charita Šternberk již od dnešního dopoledne poskytuje pomoc jak materiální, tak nemateriální. Do charitního skladu v Uničově bylo převezeno 30 vysoušečů, zasaženým obcím jsme připraveni poskytnout dezinfekční a čistící prostředky a další materiál," řekla Dagmar Jurčíková z Arcidiecézní charity Olomouc. Také humanitární organizace ADRA vyhlásila na pomoc lidem v zasažených oblastech veřejnou sbírku. ADRA na místě spolupracuje s dalšími humanitárními organizacemi. Sbírku na pomoc postiženým obcím chystá také Olomoucký kraj.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, záplavy, hasiči, úmrtí, pátrání, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.