pondělí 6. května 2024 Radoslav

AKTUALIZOVÁNO: U dopravní nehody čtyř aut zasahují všechny záchranné složky

V Zábřehu v Olomoucké ulici u kruhového objezdu se srazil kamion a tři osobní auta. Na místě nehody zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému (IZS) včetně vrtulníku. Při nehodě se zranilo pět lidí. Dopravní policisté řídí dopravu odklonem přes město a apelují na řidiče, aby dbali pokynů.

Při hromadné nehodě na periferii Zábřehu na Šumpersku se zranilo pět lidí, upřesnil dnes původní informaci mluvčí záchranné služby Pavel Lampa. Podle něj šlo ve všech případech o středně těžká zranění. Na místě zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Podle šumperské policejní mluvčí Jiřiny Vybíhalové šlo o střet jednoho nákladního auta a tří osobních vozidel.

Nehoda se stala po 09:00 na okraji Zábřehu, na silnici I/44 v Olomoucké ulici nedaleko kruhového objezdu. „Řidič kamionu jel od Mohelnice na Šumperk. Z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru a postupně naboural do třech projíždějících vozidel. Poté pokračoval dál přes kruhový objezd a skončil 150 až 200 metrů za ním,“ řekla dnes policejní mluvčí.

Podle mluvčího záchranné služby na místě zasahovalo několik sanitek a letecká záchranná služba, pacienti byli převezeni do Olomouce. „Šlo o středně závažná poranění bez ohrožení základních životních funkcí,“ řekl dnes Pavel Lampa.

Provoz byl před třetí hodinou odpoledne obnoven. Škodu, která při nehodě vznikla, policisté předběžně vyčíslili na 1 300 000 korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, doprava, Zábřeh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.