pátek 10. května 2024 Blažena

Chomoutovem týdně projede 66 tisíc aut, přes 80 procent z nich nedodržuje rychlost

Během minulého týdne policisté v Chomoutově měřili rychlost a počet projíždějících aut. Výsledky z měření, které probíhalo od 10. do 17. června v průtahu obcí Dalimilova-Štěpánovská ukázaly, že přes 80 procent řidičů nedodržuje stanovenou rychlost jízdy. Ve snaze zvýšit bezpečnost místních občanů letos vznikla iniciativa s názvem Bezpečný Chomoutov, která situaci zviditelňuje a snaží se vtáhnout do řešení klíčové instituce.

„Intenzita dopravy na průtahu obcí stoupla od posledního měření v roce 2016 o téměř 2 tisíce vozidel denně. Měření ukázalo, že 82 procent řidičů na průjezdu Chomoutovem nedodržuje povinnou padesátku, což je skutečně děsivé číslo,“ komentuje výsledky Lukáš Pour z Komise městské části, který nové měření ve spolupráci s magistrátem na popud občanů zajistil.

Chomoutovští občané si dlouhodobě stěžují na bezohlednost řidičů, kteří jim na přechodech v obci nezastavují a běžně překračují povolenou rychlost. Na okraji obce chodníky zcela chybí, i přechodů by bylo třeba více. Po těchto opatřeních volají chomoutovští občané roky. 

Letos v březnu vznikla iniciativa Bezpečný Chomoutov, která na facebookovém profilu sdílí příběhy občanů a aktivně oslovuje zainteresované instituce. Jejich cílem je vtáhnout do řešení místní občany, dopravní policii, Olomoucký kraj a město Olomouc.

„Velmi nám pomáhá aktivní pomoc paní náměstkyně Evy Kolářové z Magistrátu města Olomouce,“ oceňují přístup vedení města členové iniciativy.

 

Data z letošního měření 

Data z měření v roce 2016

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Iniciativa Bezpečný Chomoutov

Štítky doprava, bezpečí, iniciativa, předpisy, Chomoutov, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.