pondělí 29. dubna 2024 Robert

Muž své virtuální partnerce z Ruska naposílal 370 tisíc. Naďu už nikdy neviděl

Olomoučtí policisté včera zahájili trestní řízení pro podezření z podvodného jednání, na jehož základě třiatřicetiletý muž z Olomoucka od loňského května postupně přišel o 370 tisíc koun.

Muž si k podvodníkovi, který se na seznamovacím portálu vydával za potenciální partnerku Naďu pocházející z Ruska, vytvořil důvěrný citový vztah a vyhověl jeho prosbám o finanční příspěvky a půjčky. 

„Dohodli se, že Naďa přiletí do České republiky. Náklady na cestu si vyčíslila na 400 eur, které jí poškozený muž uhradil na smluvené číslo účtu. Později požadovala ještě další částku ve výši 2 300 eur na úhradu víza,“ říká policejní mluvčí Lenka Vanková.

Loni v červenci čekal podvedený muž na Naďu na pražském letišti, ale ta se neukázala a ozvala se až po pár dnech s omluvou a žádostí o dalších 3 700 eur. „Kontaktovala ho s omlouvou, že ji zadržel celní úřad,“ dodává Vaňková.

Na údajnou kauci bytu z muže vylákala ještě necelých 8 tisíc eur a slíbila, že všechny peníze vrátí, až prodá nemovitost, kterou disponovala. „Místo toho v září 2019 požádala o další peníze. Ty už jí poškozený muž neposlal a konverzace tímto skončila. Peníze mu žena dosud nevrátila zpět,“ doplňuje policejní mluvčí.

Podvodníkovi nebo podvodnici ze seznamky se z muže, který incident oznámil až letos v srpnu, podařilo vylákat 14 tisíc eur, což je v přepočtu téměř 370 tisíc korun. V případě dopadení a odsouzení pachateli hrozí odnětí svobody až na pět let nebo peněžitý trest.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky podvod, internet, seznamka, Rusko, Naďa, sítě, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.