pátek 17. května 2024 Aneta

FOTO: Kvůli silnému větru během víkendu je aktuálně bez proudu 3000 odběratelů v Olomouckém kraji

V Olomouckém kraji je kvůli silnému větru bez elektřiny zhruba 3000 domácností. Poruchy jsou především na Jesenicku, některé z nich budou energetici odstraňovat zřejmě až do pondělka. Práci jim totiž i nadále komplikuje vítr, řekl dnes mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol. Na severu kraje i nadále zasahují hasiči, řeší především popadané stromy a to nejen na dráty elektrického vedení, ale i na silnice.

Nejvíce poruch je na Jesenicku

"V Olomouckém kraji máme hlášeno 12 poruch na vedení vysokého napětí a mnoho dalších poruch na vedení nízkého napětí, hlavně na Jesenicku. Naopak na Olomoucku a Přerovsku je pouze mírně zvýšená poruchovost. K 12:00 je omezena dodávka proudu u zhruba 3000 odběratelů," uvedl Sobol. Podotkl, že na Jesenicko byly staženy poruchové čety i z okolních okresů, aby se práce urychlila. "Nicméně vzhledem k množství poruch i k tomu, že na některých místech stále fouká, je možné, že některé poruchy zůstanou i do pondělka," doplnil mluvčí.

Silný vítr neustále zaměstnává hasiče

Silný vítr pořád zaměstnává hasiče, kteří jen během soboty řešili na stovku událostí, hlavně odstraňovali spadané stromy. "Silný vítr neustále vane a v okrese Jeseník evidujeme od sobotního večera více než 70 událostí a stále hasiči odstraňují další následky větrných poryvů," sdělil mluvčí hasičů Radek Buryánek.

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, počasí, energie, hasiči, Jesenicko, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.