sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoučané dobře třídí, ve městě jim přibudou tři desítky nových kontejnerů na kovy

Během listopadu rozšíří město Olomouc ve spolupráci s Technickými službami počet kontejnerů na kovy. Nově jich ve městě přibude celkem třicet. O nové rozšíření kontejnerů požádali samotní občané, u kterých každoročně stoupá zájem o třídění odpadu.

Olomoučané dobře třídí a jejich zájem o separaci některých druhů odpadů rok od roku stoupá. Díky jejich podnětům na rozšíření počtu sběrných míst na kovový odpad přibudou ve městě desítky nových kontejnerů.

Odbor městské zeleně a odpadového hospodářství ve spolupráci s Technickými službami proto během listopadu rozšíří počet kontejnerů na kovy o dalších třicet. Celkový počet tím vzroste na 85 kusů. „Chceme lidem poskytnout možnost třídit kovy v dostupné vzdálenosti od jejich bydliště a omezit odkládání kovů do směsného odpadu,“ uvedl náměstek primátora Otakar Bačák.

Kovy lze v domácnosti odkládat do speciálních tašek, které jsou k dispozici ve dvou velikostech, v objemech 40 a 20 litrů. „Byly součástí ocenění za Mimořádný přínos v oblasti odpadového hospodářství, které město Olomouc letos získalo v soutěži O keramickou popelnici,“ připomněl náměstek Bačák. Nové šedé tašky na třídění kovů mají stejný design jako už dříve distribuované sady tašek na třídění papíru, plastů a skla.

Všechny typy tašek si obyvatelé Olomouce mohou vyzvednout na obslužném pracovišti odboru městské zeleně a odpadového hospodářství v budově magistrátu v Hynaisově ulici 10.

Rozmístění všech dosavadních, včetně nových kontejnerů je přehledně zakresleno na webu ZDE

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Olomoucká Drbna

Štítky kovy, odpad, kontejnery, třídění odpadu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.