neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Víte, jaký vzduch dýcháte? Zjistěte to na interaktivní mapě

Kvalita ovzduší je v dnešní společnosti velkým tématem. Olomoucký odbor životního prostředí představil už koncem loňského roku na webových stránkách města interaktivní mapu kvality ovzduší, která poskytuje ucelenou představu o míře znečištění ovzduší Olomouce a jeho okolí. Na jiné interaktivní mapě si zase můžete zobrazit aktuální informace o počasí vybraných lokalit města.

Na mapě si můžete najít úroveň znečištění ovzduší v místě, které vás zajímá. „Našim cílem je, aby občané měli k dispozici informace o kvalitě ovzduší ve městě Olomouci. Informace o stavu ovzduší v oblasti, ve které bydlí, aby věděli, jaké zdroje se v dané lokalitě na znečištěném ovzduší podílí a jakou měrou," uvedlo již dříve město na svém webu.

Využít lze historické zobrazení znečištění nebo se můžete podívat na jeho předpokládaný vývoj. Při využití funkce zobrazení měrících stanic se pak prokliknete na stránky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který poskytuje tabulku s podrobnými údaji z každé stanice. ČHMÚ kromě tabulek nabízí i vlastní mapu aktuálního znečištění celé republiky.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Olomouc

Štítky ovzduší, ekologie, měření, mapa, informace, zajímavosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.