neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

FOTO: Hasiči během vánočních svátků zasahovali u čtyř desítek případů v kraji

Ke čtyřem desítkám událostí vyjížděli o vánočních svátcích hasiči v Olomouckém kraji. Nejvíce je zaměstnávaly technické zásahy a požáry. "Řešili jsme i dva typické vánoční požáry, kdy zahořelo od svíček," řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Na Štědrý den hasiči v Olomouckém kraji evidovali 14 výjezdů. Například v Dolanech na Olomoucku byl ve čtvrtek večer nahlášen požár v rodinném domě, kde od svíček chytily ručníky a začala hořet koupelna.

"Obyvatelé domu se snažili požár uhasit ještě před příjezdem jednotek a jeden z nich se nadýchal zplodin hoření. Poskytli jsme mu kyslíkovou terapii a předali jej do péče zdravotnické záchranné služby," uvedla Balážová. Požár způsobil škodu za 50.000 korun. "Příčinou byla nedbalost," dodala mluvčí.

Pět jednotek hasičů vyjelo na Štědrý den k požáru v opuštěné budově nedaleko nádraží v Hranicích na Přerovsku. "Evakuovali jsme tři bezdomovce. Požár jsme rychle lokalizovali, objekt odvětrali, rozebrali střešní konstrukci a prostor zkontrolovali termokamerou. Ke zranění osob a ani ke hmotným škodám nedošlo," uvedla Balážová.

V sobotu hasiči zasahovali u požáru rodinného domu v Dolních Studénkách na Šumpersku. V druhém patře hořícího domu, ve kterém zahořely svíčky, byla v pokoji osoba. "Z místnosti jsme ji vysvobodili nastavovacím žebříkem. Požár jsme během chvíle zlikvidovali a objekt odvětrali. Při požáru nebyl nikdo zraněn," podotkla Balážová.

Hasiči o vánočních svátcích pomáhali také u sedmi dopravních nehod. Například v pátek u Štěpánova na Olomoucku vyjel osobní automobil ze silnice a převrátil se na střechu. "Řidič byl předán do péče záchranářů," řekla Balážová. V sobotu hasiči řešili dopravní nehodu u Loštic na Šumpersku, kde osobní automobil narazil do sloupu elektrického vedení a skončil následně v příkopu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, požár, Vánoce, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.