pátek 3. května 2024 Alexej

Silný vítr zaměstnává hasiče v kraji, odklízejí popadané stromy na silnici nebo na rozvody elektřiny

Dvě desítky výjezdů evidují zatím kvůli silnému větru hasiči na Jesenicku, kde na několika místech spadly stromy na silnici či rozvody elektřiny. Nejhorší je situace v okolí Zlatých Hor, popadané stromy tam zatarasily silnici a zablokovaly dva autobusy. Hasiči také zasahovali u nehody se zraněním. Jednotky hasičů jsou stále v terénu u dalších zásahů.

"Evidujeme prozatím 20 výjezdů," uvedla Balážová. Hasiči na dvou místech u Zlatých Hor na Jesenicku pomáhali dvěma autobusům, které nemohly projet kvůli popadaným stromům. "Jejich řidiči měli obavy o cestující. S ohledem na množství popadaných stromů a délku našeho zásahu se řešila v jednom případě náhradní přeprava. Jeden autobus byl zatarasený na silnici ve směru na Ondřejovice, druhý pak u Rejvízu," řekla Balážová.

Na jeden automobil u Zlatých Hor spadl strom a poničil jej. Hasiči na Jesenicku zasahovali na dvou místech, kde stromy spadly na dráty elektrického vedení. "Aktuálně odstraňujeme spadlou střechu na silnici a most ve Vápenné. V terénu máme profesionální i dobrovolné jednotky," dodala Balážová.

V severní části Olomouckého kraje dnes platí výstraha před velmi silným větrem s nárazy nad 85 kilometrů za hodinu, na hřebenech hor až 145 kilometrů za hodinu. Výstraha platí až do pondělního večera, kdy by se měl vítr postupně utišit. V ostatních částech Olomouckého kraje meteorologové varovali před silným větrem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, počasí, hasiči, vítr, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.