neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Ve Slatinicích shořel multifunkční objekt, škoda přes milion Kč

Škodu ve výši milion korun způsobil požár multifunkčního komplexu u lázní ve Slatinicích na Prostějovsku. Dřevěný areál v pondělí vpodvečer zcela zachvátily plameny, na místě s nimi bojovaly čtyři jednotky hasičů.

Vše se obešlo bez zranění,“ sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. K dalším dvěma požárům, v domě Medlově a v bytě v Olomouci, vyráželi hasiči dnes časně ráno.

Požár ve Slatinicích zasáhl komplex, který sloužil jako infocentrum, občerstvení, sociální zařízení a skladovací prostory v těsné blízkosti místních lázní. Hasiči jej likvidovali za pomoci speciálního zařízení Cobra. „Dřevěný komplex sestávající se z několika menších staveb spojených velkou, opět dřevěnou pergolou byl v době dojezdu první dobrovolné jednotky opravdu celý v plamenech. Hasiči velmi rychle pomocí několika hasebních proudů zamezili výraznějšímu rozhoření a včas také lokalizovali šíření do okolí," uvedl mluvčí.

Plameny areál podle Hošáka značně poškodily, vyhořelé konstrukce museli hasiči odkrýt nebo rozebrat. Příčina se zjišťuje ve spolupráci s policií a to i za účasti psovoda ke speciálnímu ohledání požářiště.

K dalším dvěma požárům vyráželi hasiči dnes časně ráno. Hořelo v rodinném domě ve druhém patře v Medlově na Olomoucku, obyvatelé se včas dostali do bezpečí. Včasný zásah zamezil rozšíření požáru z jednoho z bytů, větší škody v domě však způsobilo zakouření. „Při požáru se jeden z obyvatelů nadýchal nebezpečných zplodin hoření, po poskytnutí předlékařské péče byla osoba předána posádce zdravotníků záchranné služby," uvedl Hošák. Druhý požár se odehrál v bytě v Legionářské ulici, požár vznikl od vánočního věnce na stole a uhašen byl ještě před příjezdem hasičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, požár, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Tož to jsem netušil že Slatinice jsou na Prostějovsku :-)

neděle, 3. ledna 2021, 16:40

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.