středa 1. května 2024 Svátek práce

Kraj chystá změny v autobusové dopravě. Autobusy pojedou podle prázdninového režimu

Olomoucký kraj zredukuje autobusovou dopravu, kterou sám objednává. Z důvodu platných vládních nařízení a situaci kolem koronaviru pojedou autobusy od 13. ledna v režimu jarních prázdnin.

„Opět redukujeme posilové školní spoje a školní spoje, které neplní jinou obslužnost, než návoz dětí do škol. Toto opatření bude trvat do doby, než se školáci zase vrátí do lavic,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha. Do škol teď chodí pouze žáci prvních a druhých tříd. Ti většinou do školy nedojíždějí, vyplynulo to z diskuze s dopravci, kteří dopravu zajišťují.

„Důležité je, že základní dopravní obslužnost obcí zůstane zachována. Kdyby někde vznikl nějaký problém, budeme ho operativně řešit,“ zdůvodnila setrvání v prázdninovém režimu dopravy Kateřina Suchánková, ředitelka KIDSOK.

Omezení dopravy je jediné efektivní řešení této situace. Pokud dojde k uvolnění vládních opatření související s covidem-19 a do škol se začnou vracet i ostatní ročníky bude KIDSOK na tyto změny reagovat a počet spojů navýší.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay. com

Štítky doprava, školní spoje, autobusy, idsok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.