čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

V sobotu ráno zasahovali hasiči u požáru střechy, výše škody je v šetření

Kolem třetí hodiny ranní přijalo operační středisko hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje informaci o požáru. Jednalo se o opuštěný dům ve Velkých Losinách. Při likvidaci se drobně zranil jeden ze zasahujících hasičů.

"Na místo společně s profesionální jednotkou požární stanice Šumperk a to osádky dvou cisternových vozidel, vyrazili dobrovolní hasiči Velké Losiny, Petrov nad Desnou, Loučná nad Desnou," oznámil tiskový mluvčí Zdeněk Hošák. Z domu stoupal hustý kouř a šlehající plameny zachvátily střechu. 

"Bylo nutné provést důkladný průzkum i okolních přilehlých budou, naštěstí zde se požár nerozšířil. Během požáru došlo k drobnému zranění na noze u jednoho ze zasahujícího hasiče." uvedl Hošák. 

Na místě je přítomen vyšetřovatel příčin vzniku požáru a snaží se přijít na to, jak požár vznikl a jaká bude výše škody. "V tuto chvíli je požár celkově pod kontrol, stále probíhá celková likvidace požáru v podobě dohledávání skrytých ohnisek a vyklízení či rozebírání požárem zasažených střešních prostor," dodal Hošák.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto HZS Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.