středa 24. dubna 2024 Jiří

Projekt Kombucha spustil crowdfundingovou kampaň na Hithitu. Částku využijí na nové technologie

Již minulý týden spustili Ondřej Šustr s Jiřím Vyzourkem kampaň na crowdfundingovém webu Hithit. Jako cíl si stanovili 200 000 korun, ze kterých by rádi financovali vývoj dalších příchutí. Nasbíraná částka jim také pomůže zrychlit a zefektivnit výrobu.

Jiří s Ondřejem začali kombuchu naplno vyrábět začátkem roku 2017. Kombucha je kvašený nápoj, který se skládá pouze z čaje, vody, cukru a živé kultury. Může to znít sice jednoduše, ale stojí za tím hromada práce. Základ nápoje tvoří výluh z čaje. O zkvašení se stará živá kultura, tvořená z kolonie kvasinek a bakterií. Projekt Kombucha je zatím k dostání ve třech příchutích – jasmín se zeleným čajem, citronová tráva s s černým čajem Pu-Erh – Jin a Jang a tulsi s černým čajem Darjeeling. Právě po finanční pomoci by chtěli svoji nabídku rozšířit.

Dalším plánem do budoucna je také zefektivnění výroby a vylepšování výrobních procesů. Odměnou za finanční pomoc vám bude přímo nápoj kombucha, který si můžete vyzvednout buď na výrobně v Olomouci, nebo vám ho doručí kurýr až domů. 

V minulosti jsme o Projektu Kombucha napsali reportáž. Přečíst si ji můžete zde. Podpořit Jiřího Vyzourka s Ondřejem Šustrem můžete na stránkách Hithitu.

Autoři | Foto FB Projekt Kombucha

Štítky projekt kombucha, kombucha, nápoj, kvašený, crowdfunding

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.