čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Linka U se osvědčila a zůstane i nadále v jízdním řádu

Označení U dostalo spojení Neředína a Nové Ulice při zkušebním provozu zahájeném letos v květnu. Až se v prosinci změní jízdní řády olomouckého dopravního podniku, linka U v něm nadále zůstane.

Trasa připomíná na mapě tvar písmene U a tramvaj ji projede za devatenáct minut. Na jaře příštího roku proběhnou na této lince dopravní průzkumy a pak dojde k závěrečnému vyhodnocení využívání této linky cestujícími.

Přímých přepravních vztahů bylo v době sběru dat na konci května méně než přestupních. Proto se dá říci, že linka byla po svém zavedení využívána cestujícími spíše náhodně, kteří jedou první tramvají, která jim ze zastávky do centra či přestupní zastávky jede,“ popsala Jana Dokoupilová, vedoucí oddělení městské hromadné dopravy olomouckého magistrátu.

Zavedení linky U zatím nic nemění na časových intervalech ostatních tramvajových spojů. Ze závěrů zpracovatele, kterým byla společnost Czech Consult, vyplývá, že průzkumy neprokázaly vhodnost přetrasování či zrušení linky číslo 6, tedy její odebrání z centra a zavedení linky U v patnáctiminutovém intervalu.

„Účko“ bude i nadále jezdit v hodinovém intervalu mezi sedmou hodinou ráno a šestou hodinou večer. Měsíční provoz zkušební linky přijde zhruba na tři sta tisíc korun. Lidé si na novou linku zatím spíše zvykají. 

Podívejte se na první jízdu této linky ZDE

Štítky doprava, tramvaj, linka, jízdní řád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.