úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Opilá žena nabourala do plotu z tújí a i přes zákaz řízení ještě ten den opět řídila pod vlivem

Jednapadesátiletá žena v sobotu ráno způsobila dopravní nehodu v obci Kokory. Při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládla řízení svého vozidla Seat Alhambra, přejela do protisměru a vjela do plotu ze vzrostlých tújí.

Policisté řidičku podrobili orientačním dechovým zkouškám na alkohol, které byly pozitivní. Zkoušky ukázaly hodnoty 2,86 procent a 2,66 procent alkoholu v dechu. Žena s naměřenými hodnotami souhlasila. Výzvu k podrobení se lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu však odmítla. Policisté zároveň zjistili, že řidička nemá řidičské oprávnění a má platnou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny. Byla poučena, že nesmí nadále řídit motorová vozidla. Majitel tújí vyčíslil škodu na deset tisíc korun.

Neuplynuly ani tři hodiny a žena znovu usedla za volant svého auta. Odjela z místa nehody do sousední obce Nelešovice, kde byla policisty zastavena. Provedené orientační dechové zkoušky na alkohol u ženy naměřily hodnoty 2,63 procent a 2,82 procent alkoholu v dechu. Žena byla zadržena a eskortována na lékařské vyšetření s odběrem krve, kterému se podrobila. Řidičce za uvedený přečin hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky alkohol, doprava, zákaz, řidičák, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.