pátek 26. dubna 2024 Oto

Dvě děti zemřely při nehodě v Holici. Soud dnes vynese rozsudek

Olomoucký krajský soud dnes vynese rozsudek v případu tragické nehody na okraji Olomouce, při níž v březnu zemřely dvě děti. Soud věc projednává v odvolacím řízení. Proti původnímu rozsudku, kterým okresní soud potrestal řidiče Josefa Ondrýska 6,5 lety vězení a zakázal mu na deset let řídit, se odvolali obžalovaný i státní zástupce. Osmatřicetiletý muž, který podle obžaloby nehodu zavinil, měl v krvi kolem dvou promile. Pod vlivem alkoholu neřídil poprvé.

VIDEO: Tragická nehoda v Holici pohledem kamery hasičů

Krajský soud se případem zabýval již na začátku listopadu, kdy předvolal znalce, kteří měli objasnit okolnosti havárie. Obhajoba se novým znaleckým posudkem snažila soud přesvědčit o tom, že šlo o dvě nehody nezávislé na sobě, které neměly příčinnou souvislost. Soud si vyhlášení ponechal až na dnešek.

PSALI JSME: Nehoda v Olomouci, při které zemřely dvě děti, se opět řeší u soudu. Dnes vypovídali znalci

Nehoda se stala 29. března na silnici z Nových Sadů do Holic. Podle obžaloby muž se svým autem na křižovatce narazil do odbočujícího auta, které poté vyjelo do protisměru, ve kterém jela v osobním autě žena se třemi dětmi. Ta se sice autu vyhnula, dostala ale smyk, vyjela mimo vozovku a poté narazila postupně do dvou stromů. Následky nehody byly tragické. Dvě ze tří dětí, které s ženou ve voze cestovaly, zemřely na místě. Další tři lidé byli po ošetření převezeni do nemocnice. Obžalovaný je od nehody ve vazbě.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky ČR, soud, nehoda, úmrtí, děti, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.