pondělí 29. dubna 2024 Robert

Řidička měla v sobě tak vysoké množství drog, že přišla o řidičák a hrozí jí až rok za mřížemi

Když policisté v Konečné ulici v Prostějově kontrolovali třiatřicetiletou řidičku, možná ani netušili, jaké překvapení je čeká. Žena totiž měla v sobě tak vysoké množství zakázaných látek, že nebylo možné aby dál pokračovala v jízdě.

Provedenou orientační zkouškou policisté u řidičky zjistili přítomnost látek amphetamin/metamphetamin a cannabis. Žena s výsledkem testu nesouhlasila a na výzvu policistů se podrobila odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek. Odborné vyšetření však výsledek orientační zkoušky policistů potvrdilo. Dle znaleckého posudku bylo v krevním vzorku ženy zjištěno takové množství zakázaných látek, že to vylučovalo způsobilost k řízení vozidla, uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Vzhledem k výsledkům odborného zkoumání policisté zajájili trestní stíhání řidičky z důvodu podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. O řidičský průkaz přišla žena už při silniční kontrole, ale teď jí hrozí až jeden rok za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky drogy, marihuana, řidičák, policie, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.