pátek 19. dubna 2024 Rostislav

AKTUÁLNĚ: Dálnice D35 je uzavřená, převrátil se na ní kamion převážející cement

Dopravu na dálnici D35 u Olomouce komplikuje nehoda kamionu. Nákladní auto sjelo ráno ze silnice a převrátilo se mimo vozovku. V poledne museli policisté dálnici uzavřít kvůli jeho vyproštění.

Dopravu na dálnici D35 u Olomouce komplikuje i nadále nehoda cisterny. Nákladní auto sjelo ráno ze silnice a převrátilo se mimo vozovku, v poledne museli policisté dálnici uzavřít kvůli jeho vyproštění. Uzavření dálnice odhadovali policisté původně do 15:30. Kvůli problémům s přečerpáním nákladu a vyproštěním cisterny se odsouvá zprovoznění tahu podle policie minimálně do 19:00.

Kamion havaroval na 264. kilometru ve směru od Lipníku nad Bečvou u Olomouce, jde o obchvat města nedaleko kruhového objezdu u Globusu. Nikdo nebyl zraněn. „Nehoda se stala ráno, nákladní auto dosud v provozu nepřekáželo. Čekalo se na příjezd jeřábu, který přijel po 12:00. Kamion převážel cement, je potřeba nyní přečerpat náklad na další auto a poté jeřábem havarovaný vůz vyprostit," uvedla policejní mluvčí.

Podle našich informací cisterna převážela více než 30 tun cementu. Policie původně odhadovala, že se dálnice podaří otevřít po 15:00, zprůjezdnění dálnice se nyní posunulo ještě o několik hodin. Důvodem je problém s přečerpáním nákladu cisterny, která leží na boku. Na místo kvůli tomu přijely dva jeřáby, které se pokouší cisternu zvednout.

21:20 Po osmi hodinách se podařilo zprovoznit dálnici D35 u Olomouce, kde se dnes převrátila cisterna. Nakonec se tah podařilo zprovoznit až ve 20:00, řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Nikdo nebyl zraněn. Zprůjezdnění dálnice oddálilo přečerpávání cisterny, která ležela na boku. Na místo kvůli tomu přijely dva jeřáby, které se pokoušely cisternu zvednout.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky doprava, nehoda, kamion, policie, dálnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.