pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucký kraj příští rok poskytne miliony na dětská dopravní hřiště

Tři miliony korun poskytne příští rok Olomoucký kraj městům a obcím na budování i modernizaci dětských dopravních hřišť. Nový dotační program bude fungovat také v následujících letech.

Včera to řekl hejtmanům náměstek Jan Zahradníček. „V první vlně se chceme zaměřit na obce s rozšířenou působností," uvedl Zahradníček, podle kterého krajská dotace může pokrýt až 70 procent nákladů projektu. Krajský příspěvek budou moci města a obce použít na vybudování nového dopravního hřiště či rekonstrukci už existujícího zařízení sloužícího k dopravní výuce dětí. Dotace lze investovat také do stavby sociálního zázemí či nákupu nových jízdních kol, koloběžek a dětských autíček.

Je to program, který bude mít své zájemce, protože i na zastupitelstvu zazněly ze strany obcí požadavky něco takového podpořit," podotkl Zahradníček. Olomoucký kraj v předchozích letech vyplácel ročně půl milionu korun na zlepšení dopravních znalostí dětí. „Roste doprava a i když budujeme cyklostezky, tak i tam se často setkáváme se smíšeným pohybem chodců a cyklistů, který má svá pravidla," řekl Zahradníček. Podle hejtmana Ladislava Oklešťka by dětské dopravní hřiště mělo do konce tohoto volebního období fungovat v každé z 13 obcí s rozšířenou působností. Pak by měla následovat finanční podpora pro další města a obce.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky hřiště, děti, peníze, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.