čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidič nedal přednost. Těhotná spolujezdkyně a malá dcera z druhého auta skončily v nemocnici

K nehodě dvou osobních aut došlo v sobotu 12. ledna v Držovicích u Prostějova v křižovatce ulic Olomoucké, Fibichovy a Smržické.

Čtyřiačtyřicetiletý řidič Škody Fabie jedoucí z ulice Fibichovy nedal přednost po sedmadvacetiletému řidiči Škody Roomster, který jel po hlavní silnici směrem od Olšan u Prostějova. Při střetu byl Roomster odhozen vpravo mimo silnici, kde bočně narazil do rodinného domu, u kterého se zastavil. Škoda Fabia byla obrácena do protisměru, ale zastavila v křižovatce.

Těhotná spolujezdkyně a dvouletá dcera skončily v nemocnici

Při nehodě byla lehce zraněna pětadvacetiletá těhotná spolujezdkyně, která seděla na zadním sedadle. Ta byla k preventivnímu vyšetření převezena do nemocnice stejně jako její dvouletá dcera.

„Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 130 tisíc korun. Alkoholu u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Po prohlídce poškození policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla Škoda Roomster," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Foto PČR

Štítky nehoda, doprava, Držovice, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.