sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Policie hledá svědky nebezpečné jízdy opilého řidiče v kamionu. Ten po čtyřech kilometrech na dálnici havaroval

V pátek 25. ledna jsme psali o nehodě kamionu, který havaroval na dálnici u Vyškova. Jak se ukázalo, řidič byl silně opilý a po čtyřech kilometrech na dálnici prorazil svodidla a vyjel mimo silnici.

O nehodě jsme psali podrobně zde.

Řidič s kamionem vyjel vpravo mimo cestu, kde se v příkopu částečně převrátil na pravý bok. „Při tom došlo k vysypání nákladu betonových panelů. Ty leží většinou mimo komunikaci, do které zasahují pouze částečně. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Došlo naopak k poškození svodidel v délce přibližně šedesáti metrů. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 800 tisíc korun. Provedenou dechovou zkouškou policisté u muže změřili hodnotu 3,2 promile alkoholu v dechu," popsal policejní mluvčí František Kořínek.

„Hasiči zajistili havarované vozidlo proti vzniku požáru odpojením akumulátoru, pomohli s vyproštěním řidiče, který zůstal uvězněný v kabině. Hasiči museli odřezat větve, které bránily otevřít dveře od vozidla. Řidič z kabiny následně vystoupil sám,“ uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. 

Hledají se svědkové

Z důvodu vyšetření všech okolností uvedeného protiprávního jednání policisté žádají o pomoc přímé svědky jízdy nákladního automobilu. Ten jel v době mezi šestou a sedmou hodinou ranní na trase Tovačov, Hrubčice, Bedihošť a poté přes prostějovské ulice Kojetínskou, Kralickou a Dolní a na nájezdu Prostějov Centrum najel na dálnici D46. Tam po ujetí přibližně čtyř kilometrů havaroval. 

V tuto chvíli mají policisté řadu svědectví o nebezpečné jízdě nákladního automobilu po uvedené trase, přesto by přivítali jakékoli další informace. Například nedaleko autobusové zastávky v Kojetínské ulici v Prostějově měl nákladní automobil ohrozit přecházející nezjištěnou ženu s berlou. Také svědectví této ženy by mohlo do vyšetřování přinést důležité poznatky.

Se svými poznatky se svědci mohou na policisty oddělení obecné kriminality územního odboru Prostějov v pracovní dny v době od 7:00 do 15:00 hodin obrátit osobně na adrese Újezd 12, Prostějov, nebo telefonicky na čísla 974 781 320 či 974 781 457. Případně kdykoliv prostřednictvím bezplatné telefonní linky 158. 

Autoři | Foto PČR

Štítky řidič, alkohol, kamion, jízda, svědci, dálnice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.