sobota 20. dubna 2024 Marcela

Z návěsu protijedoucího náklaďáku se uvolnila velká ledová kra a rozbila čelní sklo auta

V úterý před jedenáctou hodinou dopolední došlo k dopravní nehodě mezi Mohelnicí a Studenou Loučkou. Z návěsu nákladního auta se tam uvolnil velký kus ledu a vletěl do čelního skla protijedoucího náklaďáku.

„V souvislosti s touto událostí naštěstí nedošlo k žádným vážným následkům a nehoda se obešla bez zranění. Řidič protijedoucí nákladní soupravy po dopravní nehodě nezastavil a pokračoval v jízdě směrem na Moravskou Třebovou. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun. V letošním roce na Šumpersku evidujeme již třetí takovýto případ," řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

V této souvislosti policisté připomínají řidičům, že zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a změně některých zákonů zcela jasně definuje, že řidič nesmí řídit vozidlo, na němž jsou nečistoty, námraza nebo sníh, které zabraňují výhledu z místa řidiče vpřed, vzad a do stran, ale také vozidlo, na němž nebo na jehož nákladu je led, který by při uvolnění mohl ohrozit bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. 

Pokud policisté při silniční kontrole zjistí, že došlo k porušení výše uvedené povinnosti, mohou přestupci příkazem na místě uložit pokutu až do výše 2 000 Kč. 

Autoři | Foto PČR

Štítky náklaďák, auto, čelní sklo, led, sníh, nehoda, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.