úterý 19. března 2024 Josef

Zfetovaný muž bez řidičáku ujel policejní hlídce. Policejní pes ho našel schovaného v sadu

Ve středu 13. února před půlnocí chtěli policisté z Velké Bystřice zkontrolovat projíždějící vozidlo Daewoo, které jelo v Samotiškách po ulici Toveřská směrem na Tovéř. Policisté se za vozidlem rozjeli a za použití výstražného světelného zařízení ho chtěli zastavit. Řidič, který jel ve vozidle sám, však na pokyn k zastavení nereagoval a pokračoval v jízdě směrem na obec Droždín, uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Izzi muže vypátral v trnkovém sadu

Řidič následně sjel do pole, po kterém ujel několik desítek metrů, pak z auta vystoupil a dal se na útěk. Na místo byl přivolán policejní psovod se psem Izzim a o součinnost byly požádány další policejní hlídky. Izzi s psovodem po osmi stech metrech vypátrali řidiče, který se schovával v trnkovém sadu a zadrželi jej.

Podezření ze čtyř přestupků

Šestadvacetiletý muž z Olomoucka policistům řekl, že nevlastní řidičský průkaz a vozidlu, které řídil, skončila platnost technické kontroly v říjnu 2017. Muž nebyl opilý, ale byl pod vlivem metamfetaminu. „Muž je nyní podezřelý hned ze čtyř přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto PČR

Štítky drogy, řidič, doprava, Olomoucko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.