pátek 26. dubna 2024 Oto

Příprava opravy mostu přes dálnici u Žešova byla zahájena

Prostějovská radnice zahájila přípravu velké opravy silničního mostu přes dálnici D46 v okrajové části Žešov, která má stát zhruba 11 milionů korun. Most byl před časem uzavřen, jelikož jeho konstrukce je podle odborníků ve špatném stavu a může ohrozit bezpečnost provozu na dálnici. Město už zadalo projektovou dokumentaci. Sdělil to primátorův náměstek Jiří Rozehnal (ANO). Termín opravy mostu zatím nebyl stanoven.

Chystaná projektová dokumentace bude podle Rozehnala stát 240 tisíc korun. „Materiál by měl odpovědět na otázku, jak přesně opravit most vedoucí přes dálnici D46 v Žešově, do jehož konstrukce zatéká prasklinami, železné prvky rezaví a ve špatném stavu je i jeho zábradlí," uvedl Rozehnal.

Most přes dálnici D46 v Žešově byl v závěru loňského roku uzavřen pro motorovou dopravu, protože řidiči nerespektovali omezení hmotnosti projíždějících vozidel do deseti tun. „Následná diagnostika ukázala, že částečná oprava nepomůže a je nutné stavbu komplexně rekonstruovat. Náklady na celou akci odborníci odhadují na 11 milionů korun," dodal Rozehnal.

Autoři | Foto Jindřich Karas

Štítky ČR, doprava, stavby, správa, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.