sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jaro je tady. Cyklistů na silnicích bude přibývat, varují policisté

Řidiči motorových vozidel musejí počítat s tím, že po zimě opět nastává sezóna cyklistů. Policie řidiče motorových vozidel vyzývá k opatrnosti a pozornosti. Policisté zároveň informují o dvou nehodách, při kterých byli včera zraněni cyklisté.

V prvním případě řidička Škody Octavie zaparkovala při pravém okraji vozovky na ulici Školní v Hustopečích nad Bečvou. „Při otevírání dveří nebyla moc pozorná a přehlédla cyklistku, která jela ve stejném směru a vozidlo objížděla. Dveřmi zavadila o kolo a žena z něho vzápětí spadla," popsala nehodu policejní mluvčí Miluše Zajícová. Žena byla se zraněním převezena do nemocnice.

Další nehoda, při které tentokrát řidič kamionu nedal přednost cyklistovi, se stala včera v pravém jízdním pruhu čtyřproudové komunikace na ulici Olomoucká v Hranicích. „Řidič náklaďáku při vjíždění na kruhový objezd „U Smrku“ nedal přednost sedmatřicetiletému cyklistovi, který jel po kruháči a přední částí tahače najel na zadní část jeho kola. Vlivem toho cyklista upadl na silnici a zranil se. Z místa byl převezen na ošetření do nemocnice. Provedená dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. Škoda byla předběžně vyčíslena na dva tisíce korun. Nehoda je i nadále v šetření," popsala mluvčí.

Foto Pixabay.com

Štítky cyklisté, jaro, doprava, Přerovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.