sobota 20. dubna 2024 Marcela

FOTO: Kamion s prasklým kolem blokoval dálnici na Olomouc přes čtyři hodiny

Ve středu 27. března před devátou hodinou došlo k havárii nákladního vozidla na 36. kilometru dálnice D46 ve směru z Prostějova na Olomouc. Kamionu tam praskla pneumatika.

„Nákladní souprava po nehodě zcela zablokovala oba jízdní pruhy. V místě nehody byl odbočovací pruh na Nedvězí, kterým řidiči mohli nehodu objet a vrátit se zpět na 37 km na D46. Policisté na místě zjistili, že řidič nákladní jízdní soupravy jel v pravém jízdním pruhu a během jízdy došlo k roztržení pravé zadní pneumatiky na návěsu. Řidič se lekl, začal prudce brzdit, strhl řízení vpravo, narazil do svodidel a způsobil dopravní nehodu," popsal nehodu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Následkem dopravní nehody vznikla hmotná škoda na soupravě a svodidlech ve výši 1 200 000 korun (z toho 500 000 korun na tahači, 200 000 korun na návěsu a 500 000 korun na svodidlech).

V době šetření a odklizení následků dopravní nehody se od Prostějova vytvořila až 5 km kolona. Dálniční provoz se podařilo zcela obnovit až po čtyřech hodinách, tedy ve tři čtvrtě na jednu.

Autoři | Foto PČR

Štítky dálnice, nehoda, kamion, kolo, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.