pátek 26. dubna 2024 Oto

VIDEO: Muž ujížděl policejní hlídce. Měl zákaz řízení a byl na drogách

V úterý 2. dubna 2019 po třetí hodině ráno zaznamenali šumperští policisté při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu v Jeremenkově ulici v Šumperku řidiče, který kličkoval v BMW. Policisté ho chtěli za použití světelného a zvukového výstražného znamení zastavit. Řidič však začal ujíždět.

„Po vyjetí z centra zamířil k ulici Jesenické a dále směrem na Nový Malín a Hrabišín. Po celou dobu řidič nerespektoval dopravní značení, porušoval zákon o provozu na pozemních komunikacích a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V Šumperku v křižovatce ulic Dolnostudénská a Uničovská nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě a tímto úsekem projel rychlostí okolo 100 kilometrů v hodině," popsala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Zde začala muže pronásledovat další policejní hlídka. Řidič stále kličkoval ze strany na stranu a znemožnil tak policistům bezpečné předjetí. Jedna z hlídek muži nadjela a na konci Hrabišína autem zablokovala další průjezd. Policisté pak řidiče za použití donucovacích prostředků zadrželi.

„Řidičem byl dvaatřicetiletý muž, který, jak sám uvedl, ujížděl proto, že má uložen platný zákaz řízení. To se také potvrdilo. Nebyl to však jeho jediný prohřešek. Na výzvu policistů se podrobil také dechové zkoušce na alkohol a orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten ukázal pozitivní hodnotu na látku amfetamin/metamfetamin. Navíc přiznal, že vůz řídil až z Lanškrouna," popsala mluvčí.

Řidiči hrozí dva roky ve vězení

Řřidič se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu a skončil v policejní cele. Kriminalisté muže obvinili ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky. Zároveň je podezřelý ze spáchání několika přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Foto PČR

Štítky doprava, honička, drogy, Šumpersko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.