pátek 29. března 2024 Taťána

Některé ulice v Přerově potrápí zákaz stání, po Velikonocích začne oprava kanalizace a parovodu

Další dopravní omezení ovlivní v následujících dnech život v Přerově. První se týká ulice Optiky a třídy generála Janouška, kde je od 23. dubna do 17. května naplánována oprava kanalizace.

Za druhým omezením stojí rekonstrukce parovodu na horkovod v okolí ulic Tržní, Velké Novosady, Fügnerova a Mervartova – ta začne rovněž v úterý 23. dubna a potrvá do 12. května. Na řidiče nečekají uzavírky, ale dočasný zákaz zastavení vozidel.

„Kvůli opravám nebudou moci motoristé parkovat v ulici Optiky – zákaz platí od křižovatky s třídou generála Janouška až po křižovatku s ulicí Vaňkova. Nesmí tu stát ani zastavovat žádná auta, vyjma vozidel stavby,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Motoristé tudy mohou se zvýšenou opatrností projíždět  problém ale pocítí rezidenti, kteří na silnici parkují auta. „Po dobu uzavírky, tedy od 23. dubna do 17. května, jim umožníme parkovat v areálu Domova pro seniory. Je to jediné řešení, jak situaci alespoň trochu zmírnit,“ konstatoval radní Navrátil.

Po Velikonočním pondělí zasáhne zákazová značka rovněž motoristy, kteří jsou zvyklí odstavovat svá auta v okolí Polní ulice – od prodejny OBI směrem na ulice Tržní a Velké Novosady dojde k výkopovým pracím, spojeným s rekonstrukcí parovodní soustavy, a to přinese další omezení. „Upozorňujeme, že v ulicích Fügnerova a Mervartova narazí řidiči na značku zákaz stání. Tři týdny tam motoristé nezaparkují,“ doplnil Miloslav Dohnal z přerovského magistrátu. Rekonstrukce parovodu na horkovod je velkou akcí společnosti Veolia, a Přerované budou muset v souvislosti s touto stavbou počítat s dopravním omezením i v dalších termínech a lokalitách. Zřejmě už v červenci a v srpnu se tato akce dotkne i nábřeží Edvarda Beneše – prostoru mezi ulicí Mervartova a mostem Míru, kde je stávající parovod veden jízdním pruhem komunikace, takže rekonstrukce si vyžádá částečnou uzavírku, případně jednosměrný provoz.

V současné době se musejí přerovští motoristé vyrovnat už s několika uzavírkami. Od poloviny března je na čtyři měsíce uzavřena páteřní komunikace v Polní ulici, která prochází rozšířením na čtyři pruhy. A rekonstrukce kanalizačního sběrače uzavřela 15. dubna na tři měsíce i krajské silnice v ulicích Brabansko a Za Mlýnem. 

Tisková zpráva | Foto Google Maps | Zdroj prerov.eu

Štítky doprava, rekonstrukce, omezení, Přerov, parovod, oprava, kanalizace, zákaz, stání

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.