pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Začíná velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Podívejte se, kudy povede objížďka

V pátek 10. května započne v Hejčíně velká rekonstrukce Erenburgovy ulice. Od pátku se silnice úplně uzavře a po rekonstrukci zde budou řidiči jezdit po tichém asfaltu. Hotovo by mělo být v září.

Silnice, chodníky i vodovod

Opravovat se budou silnice, chodníky, kanalizace, vodovod a přípojky v ulici Erenburgova, konkrétně mezi ulicemi Vitáskova a Na Trati. Pro stavbu musely být zpracovány dvě samostatné projektové dokumentace. Celkové náklady se vyšplhají na téměř 19 milionů korun.

„Obyvatele Hejčína i řidiče prosíme o trpělivost, jsme si vědomi toho, že stavba přinese dočasné komplikace. Odměnou za to však bude nová silnice s tichým asfaltem, který této městské části uleví od hluku a vibrací z dopravního provozu,“ vysvětluje investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Objížďka platí i pro autobusy

V pátek 10. května přijde na řadu frézování starého povrchu silnice. Úplná uzavírka Erenburgovy ulice potrvá do letošního 30. září. Objížďka povede od křižovatky ulic Na Trati x Erenburgova x Tomkova ulicemi Na Šibeníku a tř. Míru na ulici Pražskou v obou směrech. Objízdná trasa platí i pro autobusové linky Dopravního podniku města Olomouce.

Přechod pro chodce později

Erenburgovu ulici v budoucnu doplní i nový přechod pro chodce. „Součástí rekonstrukce bude i vybudování nového přechodu u křižovatky Erenburgova x Pešinova. Ten se v současné době projekčně připravuje, vydání stavebního povolení předpokládáme v červenci letošního roku,“ doplnil investiční náměstek Major.

Foto Google Maps

Štítky doprava, rekonstrukce, objížďka, Erenburgova, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.