úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Řidička při průjezdu zatáčkou dostala na mokré silnici smyk a přejela do protisměru, kde se srazila se škodovkou

Včera před jednou hodinou odpoledne došlo v Mostkovicích k havárii auta značky Ford a následné srážce s protijedoucí škodovkou.

„Devětačtyřicetiletá řidička Fordu při jízdě směrem k Prostějovu nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a svým schopnostem a při průjezdu levotočivou zatáčkou dostala na mokré vozovce smyk. Následkem toho vozidlo vyjelo vpravo mimo komunikaci, kde narazilo do plechových svodidel,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Auto se při nárazu otočilo do protisměru a vlivem setrvačnosti pokračovalo v původním směru jízdy, ale pozadu. Vůz tak přejel do protisměru, kde narazil do škodovky, jejíž řidič stihl zastavit, ale střetu tím nezabránil. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo.

Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 160 tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření,“ dodal Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, policie, Mostkovice, protisměr

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.