pátek 29. března 2024 Taťána

Nová dětská dopravní hřiště vyrostou ještě letos v Olomouckém kraji

Zábřeh, Vícov, Bělá pod Pradědem nebo Písečná – to jsou obce, kde ještě letos vyrostou nová dětská dopravní hřiště. Olomoucký kraj na jejich vybudování a také na obnovu stávajících výukových areálů v celém regionu uvolnil více než 4,6 miliónu korun.

Děti získají moderní zázemí pro tréninkové jízdy na kole. Malí cyklisté si na hřištích osvojí základní pravidla chování na silnicích, naučí se bezpečně projet křižovatkou i mnoho dalších užitečných věcí,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Například ve Vícově na Prostějovsku chtějí dopravní hřiště vybudovat v nevyužívané části zahrady u mateřské školy. Učit by se tu mohly nejen místní děti, ale i školáci z vesnic mikroregionu Plumlovsko. 

Máme hotovou studii hřiště, která počítá se zpevněným povrchem ze zámkové dlažby, vybavením v podobě značek a semaforů a chybět nebude ani sklad na kola či tříkolky. Plánujeme také zmenšený model hřiště, kde by si menší děti pohrály třeba s autíčky,“ vysvětlila záměr obce starostka Vícova Jana Rozsívalová.

Kromě nových hřišť budou díky krajské dotaci opraveny stávající areály například v Hranicích, Uničově, Šternberku, Prostějově nebo Mohelnici, Jeseníku a Rudě nad Moravou. Nové vybavení přibude v Přerově, Loučné nad Desnou a Javorníku.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky děti, hřiště, výuka, doprava

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.